Brouwerij: Bosteels
Regio: België
Fles: Bosteels Monte Cristo Sherrywood Cuvée, 330ml
Kleur: chocoladebruin
ABV: 11.5%

Chocolade milkshake

Brouwerij Bosteels uit Buggenhout is bij ons wellicht het best bekend omwille van hun Tripel Karmeliet of Kwak. Wellicht iets minder voor hun DeuS Brut de Flandres, maar waarschijnlijk helemaal niet voor deze Monte Cristo Sherrywood Cuvée. Het is een heerlijk degustatiebier – een Belgian Strong Dark Ale – die maar liefst 11 weken op een eigen sherryvat rijpte. Hij schenkt chocoladebruin met een beige kraag die relatief lang stand houdt.

Op de neus krijg ik allerhande noten, karamel en wat rood fruit. Chocolademelk! Erg zoet, maar erg lekker.

Hola! Da’s intens zoet, inderdaad. Doet me denken aan een chocolade milkshake, maar dan op steroïden. Lekker romig. De noten keren ook op smaak weer. Het rode fruit ook, maar minder uitgesproken dan op de neus. Nog iets van chicorei en gestoofd, gekarameliseerd witloof.

De afdronk is lang en mierzoet.

Dit is een vloeibaar dessertje en met zijn 11.5% ABV niet echt een doordrinker, maar een echt degustatiebier. Met een groot woord van dank aan mijn vriend Benny VDB die me dit flesje in de hand stopte. Erg van genoten.

Geproefd door Mark Dermul op 14-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)