Distilleerderij: Tullibardine
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Tullibardine 6 Year Old 2015/2021, Klubb23 for Nico Keysers, Port Pipe, 40 bts
Kleur: brons
ABV: 53.2%

Biker

De Belgische bottelaar Klubb23 bottelde deze jonge, op portovat gerijpte Tullibardine voor Nico Keysers, een biker. Het label zegt genoeg: One life – Live it! Er werden slechts 40 flesjes afgevuld. Ik verwacht me aan een zoete Tulli gezien het portovat, toch?

Ja, op de neus is het alvast een feest. Chocolade, bruin brood, gedroogde vijgen, natte wol (echt waar) en vermolmd hout. Frambozen op de achtergrond. Hoewel, het zouden ook aardbeien in een stoofpotje kunnen zijn. Opgelegde rozijnen! Hoe dan ook: ik vind dit lekker; en een beetje dirty.

De body is lekker olieachtig en mondvullend. Zoeter dan de neus deed vermoeden, hoor. Nu krijg ik flink wat donker fruit in de vorm van pruimen, rozijnen en dadels, maar ook gedroogde vijg en karamel. Perensiroop! Mooi gekruid op nootmuskaat, kruidnagel en wat chili peper. Pittig, maar behoeft geen water. Een hint van rode vetersnoep maakt het geheel compleet. Lekker!

De afdronk is lang, kruidig en warm. En zoet tot de dood.

Mooie vatselectie, hoor. Wat atypisch voor een Tulli, misschien, maar dat maakt hem net interessant. Thx, Dominic.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).