Distilleerderij: Teaninich
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Teaninich 21 Year Old 1999/2020 The Whisky Agency ‘Racing Car’, Hogshead, 258 bts
Kleur: goud
ABV: 50%

Racing Car

Deze Teaninich – met een Racing Car op het label – is een joint botteling van het Duitse The Whisky Agency en het Japanse Three Rivers Tokyo. Het vat leverde bij botteling vorig jaar 258 flessen op 50% op.

Uitstekende neus die met tropisch fruit flirt. Banaan, kiwi, gedroogde mango. Erg zachte en elegante kruidigheid. Deze whisky ruikt vooraanstaand, als u begrijpt wat ik bedoel.

Oh, goddelijk lekker. Pittige, witte peper gaat een panoplie aan geel fruit vooraf. We zitten nog steeds in de tropen en er komt flink wat appelsien en ananas bij. Doet me heel even aan Littlemill denken, stel je voor.

In de middellange finish doen de kruiden en het fruit nog even haasje-over.

Ik denk dat ik net mijn lekkerste Teaninich heb geproefd en dit was nog maar mijn tiende Teaninich!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).