Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran 9 Year Old 2012/2021 Private Cask for The Single Malt Whisky Shop Zammel, quarter cask Ne Flierefluiter Tripel Beer #18-12/1808A, 192 bts
Kleur: goud
ABV: 55.8%

Ne Flierefluiter

Okay… een Arran die gefinisht is op een quarter cask van het Belgische tripel bier Ne Flierefluiter… laten we wel wezen: da’s uniek! En daar zit natuurlijk onze goeie vriend Jan Vissers van de Single Malt Whisky Shop Zammel – of all places – achter, die zowel ambassadeur is van Arran als van het biertje Ne Flierefluiter. Grappig genoeg proefde ik nog niet zo gek lang geleden de Flierefluiter Whisky Infused & Oaked. U mag eens raden welk vat hiervoor gebruikt werd…

Het DNA van Arran is op de neus onmiskenbaar, maar het biertje laat zich niet onbetuigd! Lekker fris op wit en geel fruit, wat moutsuikers, marsepein en iets… euh… melkachtigs. Maar het werk prima, echt waar! Lekker kruidig op de koop toe.

Hij is lekker olieachtig. Nee, maak daar gerust romig van! Intens zoet op geel en steenfruit met abrikozen op kop. Tikkeltje herbaal, ook. En wederom heb ik de indruk het bier te proeven. Zou dat tussen mijn oren zitten? Dit is erg goed, miljaar!

De afdronk is lang, warm, zoet en kruidig. En bijzonder bevredigend.

Unieke Arran. Ben hier weg van. Ik ga hem nog eens proeven, met het biertje er naast! Ik mag wederom mijn makker Benny bedanken voor het sample.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-07-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).