Distilleerderij: Lindores Abbey
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Lindores The Casks of Lindores – Bourbon, OB 2021, 11.000 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 49.4%

Potentieel

Eind 2021 verscheen nog een nieuwe release van Lindores die exclusief op bourbonvaten was gerijpt. Herinner u dat de eerste release een mix was van bourbon-, sherry en wijnvaten. Dus we mogen ons hier toch aan een heel andere whisky verwachten, me dunkt. Niet minder dan 11.000 flessen werden gelanceerd aan een erg vriendelijke prijs. Ik moet wel zeggen dat hij erg bleek is.

De neus offreert kokos, vanille bij de vleet en witte chocolade met gepofte rijst. Yup: Galak Popri, dus. Daarnaast ook iets wat me aan gist doet denken, wat zijn jonge leeftijd verraadt. Tot slot nog wat boerenboter.

De body is aan de lichte kant en toch komt hij wat alcoholisch binnen. Tja, die heeft onvoldoende tijd gehad om te integreren, me dunkt. Vanille, onrijpe ananas, het vlees van een kokosnoot. Hint van limoensap. Desalniettemin een aangename ‘wegdrinker’. De jonge leeftijd speelt deze toch wel wat parten.

De finish is middellang en zoet. Wat witte peper op het sterfbed.

Ideaal als aperitief, zeg maar. Dat gezegd zijnde is het potentieel onmiskenbaar. Wacht tot deze 10 jaar is, dan gaan we nog wat meemaken, denk ik.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 29-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).