Bottelaar: Scotch Malt Whisky Society
Regio: Frankrijk
Fles: C5.2 Herbie goes bananas, Petit Champagne
Kleur: oud goud
ABV: 47.1%

Banaan

De Scotch Malt Whisky Society beperkt zich niet tot enkel Scotch. Naast andere types whisky (grain, Amerikaans en ga zo maar door) hebben ze ook al wat rum en cognac gebotteld. Dit is er zo eentje uit de Petit Champagne. Het huis is een goed bewaard geheim.

Da’s een speelse neus! Ik krijg marshmallows, mokatine, gestoofde peertjes en boterbloempjes. Wat licht gezouten boter en groene druiven met wat melkchocolade. Dit is geheel onverwacht en wat mij betreft nogal atypisch voor cognac. Maar het moet gezegd: ik vind het leuk!

Goed mondgevoel. En wederom atypisch voor cognac, me dunkt. Honing, banaan (ah, toch!), een karrenvracht aan vanillepudding en de schil van limoen. Wat tijgerbalsem en roze pompelmoes, walnoten en pomme d’amour. Wat is dat hier allemaal? Grappig, speels maar toch even wennen.

De afdronk, die best lang is, offreert nog meer walnoten en druiven. Best funky!

Wat een speelse cognac is me dat!? Herbie goes bananas is overigens de titel van een Disneyfilm uit 1980 met de Volkswagen Kever in de hoofdrol. Ik heb ‘m als kind nog gezien… in die optiek is de beschrijving van deze cognac best goed gekozen.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).