Brouwerij: Vocation Brewery
Regio: Engeland
Fles: Stormtrooper Galactic Pale Ale
Kleur: amber
ABV: 4.8%

Death Star

Een Galactic Pale Ale met een Stormtrooper op het blikje. Het kind in mij kon hier niet aan weerstaan, ook al ben ik erg op mijn hoede als bierliefhebber. De gebruikte hoppen zijn Magnum, Citra BBC en Simcoe, allemaal afkomstig van de Amerikaanse westkust. Hij schenkt amberkleurig met een stevige kraag die stand houdt tot ik mijn laatste slok binnen heb.

Op de neus krijg ik wat tropisch fruit, dat stemt me blij. Perzik, abrikoos en de hint van ananas. Dat wordt een tikkeltje verdrukt door de bittere toetsen, maar zonder te storen.

Volmondig en goed van smaak. Dit is wat je van een goeie Pale Ale mag verwachten. Het begint eerder zacht, maar ontpopt zich dan tot een vrijgevig bier met toetsen van mango, citrusfruit en wat bessen, terwijl een cleane bitterheid voor balans zorgt.

De afdronk is kort en bitter, zachtjes drogend.

Dit is alvast een stuk beter dan de S.N.I.P.A van hetzelfde huis. Die kan in de eetzaal van de Death Star zonder problemen geschonken worden.

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)