Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Stormtrooper Shadow Stout

Tasting Notes Posted on 22/08/2022 16:57

Brouwerij: Vocation Brewery
Regio: Engeland
Fles: Stormtrooper Shadow Stout
Kleur: zwart
ABV: 6.6%

Ale from the Dark Side

‘A Deliciously Menacing Ale from the Dark Side’. Kom op. Als Star Wars fan in hart en nieren moet ik deze stout geproefd hebben, toch? Voor dit brouwels gebruikte Stormtrooper Beer de mouten Pale, Chocolate, Crystal en Roasted Barley en de Amerikaanse hoppen Challenger en First Gold. Hij schenkt gitzwart met een beige kraag die na enkele ogenblikken gaat liggen en een mooie kroon op het bier achterlaat.

Erg bittere neus als van origine chocolade, chicorei en mokka-ijs. Erg aromatisch en sterk, hoor.

Op smaak gaat het op hetzelfde elan verder met de nadruk op de chocolade, aangevuld met koude koffie en vanille. Erg romig. Zoeter dan de neus doet vermoeden, maar nog altijd erg bitter.

Lange, bittere afdronk.

Qua marketing doet Stormtrooper Beer het volgens mij erg goed. De biertjes zijn okay-ish zonder er helemaal uit te springen, hoewel deze stout mij wel kan bekoren.

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)



Bier: Stormtrooper Galactic Pale Ale

Tasting Notes Posted on 22/08/2022 06:56

Brouwerij: Vocation Brewery
Regio: Engeland
Fles: Stormtrooper Galactic Pale Ale
Kleur: amber
ABV: 4.8%

Death Star

Een Galactic Pale Ale met een Stormtrooper op het blikje. Het kind in mij kon hier niet aan weerstaan, ook al ben ik erg op mijn hoede als bierliefhebber. De gebruikte hoppen zijn Magnum, Citra BBC en Simcoe, allemaal afkomstig van de Amerikaanse westkust. Hij schenkt amberkleurig met een stevige kraag die stand houdt tot ik mijn laatste slok binnen heb.

Op de neus krijg ik wat tropisch fruit, dat stemt me blij. Perzik, abrikoos en de hint van ananas. Dat wordt een tikkeltje verdrukt door de bittere toetsen, maar zonder te storen.

Volmondig en goed van smaak. Dit is wat je van een goeie Pale Ale mag verwachten. Het begint eerder zacht, maar ontpopt zich dan tot een vrijgevig bier met toetsen van mango, citrusfruit en wat bessen, terwijl een cleane bitterheid voor balans zorgt.

De afdronk is kort en bitter, zachtjes drogend.

Dit is alvast een stuk beter dan de S.N.I.P.A van hetzelfde huis. Die kan in de eetzaal van de Death Star zonder problemen geschonken worden.

Geproefd door Mark Dermul op 17-05-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)