Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Special Belge, Classic Collection, 330ml
Kleur: amber
ABV: 5%

Chauvinistische Klassieker

Een ‘chauvinistische klassieker’, zo wordt de Special Belge van Viven omschreven door brouwer Krystle kerckaert. Hij werd gebrouwen met de Goldings hop die voor een fruitige toets zorgt. Hij schenkt amberkleurig met een witte kraag die zich snel gewonnen geeft. Het ziet er desalniettemin alvast weer erg smakelijk uit.

Op de erg aangename neus wordt ik onmiddellijk getrakteerd op gestoofde peren en bloedappelsienen. Dat is mooi, zeg! Ik krijg zelfs heel even een toets van sherry, echt waar. Noem deze op de neus gerust complex!

Hij is lekker romig, licht bitter en fruitig. Denk appels, peren en kaneel! Man, dit is goed spul. En met zijn 5% kapt dit ook gevaarlijk vlot binnen. Prima balans!

De afdronk is middellang en doet me onmiddellijk naar de volgende slok verlangen. Mission accomplished, zou ik zo durven zeggen.

Ik denk dat dit mijn favoriet is uit de Classic Collection. Kudos!

Geproefd door Mark Dermul op 06-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)