Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Viven Special Belge

Tasting Notes Posted on vr, mei 20, 2022 16:17

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Special Belge, Classic Collection, 330ml
Kleur: amber
ABV: 5%

Chauvinistische Klassieker

Een ‘chauvinistische klassieker’, zo wordt de Special Belge van Viven omschreven door brouwer Krystle kerckaert. Hij werd gebrouwen met de Goldings hop die voor een fruitige toets zorgt. Hij schenkt amberkleurig met een witte kraag die zich snel gewonnen geeft. Het ziet er desalniettemin alvast weer erg smakelijk uit.

Op de erg aangename neus wordt ik onmiddellijk getrakteerd op gestoofde peren en bloedappelsienen. Dat is mooi, zeg! Ik krijg zelfs heel even een toets van sherry, echt waar. Noem deze op de neus gerust complex!

Hij is lekker romig, licht bitter en fruitig. Denk appels, peren en kaneel! Man, dit is goed spul. En met zijn 5% kapt dit ook gevaarlijk vlot binnen. Prima balans!

De afdronk is middellang en doet me onmiddellijk naar de volgende slok verlangen. Mission accomplished, zou ik zo durven zeggen.

Ik denk dat dit mijn favoriet is uit de Classic Collection. Kudos!

Geproefd door Mark Dermul op 06-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Viven Original Blond

Tasting Notes Posted on vr, mei 20, 2022 07:16

Brouwerij: Brouwerij Viven
Regio: België
Fles: Viven Original Blond, Classic Collection, 330ml
Kleur: goudblond
ABV: 6.1%

Allemansvriend

De Original Blond is – net als hun Classic Bruin – de hoeksteen van Viven. Misschien had ik daarmee moeten beginnen? Soit, maakt niet zoveel uit. De zon schijnt vandaag, dus schenk ik mij deze met veel gusto uit. Hij schenkt goudblond met een hoge kraag – spierwit met grote bellen – die langzaam wegtrekt.

De neus is licht en licht floraal en erg typisch voor deze bierstijl. Nogal gewoontjes. Een echte pint. Een allemansvriend.

Maar op de tong is het toch erg aangenaam. Goed mondgevoel – olieachtig tot romig – en erg fris en monter. Floraal is het minste wat je hiervan kan zeggen, maar dit is wat mij betreft toch een luxepils.

De afdronk is kort en licht drogend met een zacht bittertje.

Pure dorstlesser en ondanks zijn relatief hoge alcoholpercentage een flinke doordrinker.

Geproefd door Mark Dermul op 06-04-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)