Distilleerderij: Ben Nevis
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Ben Nevis 8 Year Old 2012/2021 Duncan Taylor for Klubb23, 7 month finish in a sherry octave #3630477, 89 bts
Kleur: oud goud
ABV: 55.7%

Typo

Klubb23 liet haar oog vallen op deze jonge Ben Nevis die 7 maanden gefinisht werd in een sherry octaaf, een klein vat waar de interactie tussen de spirit en het hout intensifieert. Grappig detail: op het label wordt gewag gemaakt van Klubb33, een onschuldige typo waar de clubleden niet meteen van wakker lagen. De flessen kwamen dan ook op die manier op de markt.

Lekker zoete neus op boterbabbelaars, nougat, hazelnoten, Café Noir koekjes en florale honing.

Lekker olieachtig. Zacht gekruid (nootmuskaat en een snuifje zwarte peper). Prima sterkte, dus water is overbodig. Nog donkerder en zoeter dan de neus al beloofde, met nu ook wat overrijpe banaan, peperkoek en de schil van een pompelmoes.

De afdronk blijft relatief lang hangen en offreert nu eerder gedroogde abrikoos op wat kruidnagel.

Mooi, want de sherry geeft diepte zonder de spirit te gaan overheersen. Het DNA van Ben Nevis is hier perfect intact gebleven. Blij dat ik hier een flesje van bemachtigd heb. Met dank aan Dominic voor het sample.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-12-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).