Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling Aquavit Cask, OB 2021, finished on aquavit casks from Oslo Handverksdestilleri
Kleur: goud
ABV: 46%

Schnapps

Een Teeling blend uit de Small Batch Collaboration gefinisht op Aquavit casks van de Noorse Oslo Handverksdestilleri (opgericht in 2015)… wat moet ik me daar in godsnaam bij voorstellen? Trouwens, Oslo Handverksdestilleri had zichtzelf net zo goed MMM kunnen noemen, want de founding fathers heten Martin, Marcin en Marius. Gelukkig deden ze dat niet… U begrijp wel waarom. Ook gelukkig, kan ik altijd vertrouwen op Benny – Mr Teeling Belgium, zeg maar – om me aan een sample te helpen.

Op de neus doet dit mij onmiddellijk denken aan de schnapps die ik in Oostenrijk tijdens mijn skivakantie wel eens aan de lippen durf zetten. Hint van tropisch fruit als ananas en kiwi met nog wat zoet graan en kirschwasser. Niet slecht (stukken beter dan de Amber Ale die ik net proefde, bijvoorbeeld), maar echt kapot ben ik er niet van.

Ai… op smaak loopt het fout. Erg lichte body die me eerder aan aquavit dan whiskey doet denken (het zou toch andersom moeten zijn) en nogal alcoholisch. Hint van appelsien en ananas, maar vooral neutrale graanalcohol. Neen, dit is niks voor mij.

Gelukkig is de afdronk relatief kort. Maar ook hier heb ik echt niet het gevoel een whiskey te proeven.

Absoluut niet mijn ding. Ik snap de drang om te innoveren en te experimenteren, maar sommige experimenten horen niet gebotteld te worden, lijkt me.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-02-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).