Distilleerderij: Waterford
Regio: Ierland
Fles: Waterford Pique-Nique Micro Cuvée, French Oak & Vin Doux Naturel Casks, 2.750 bts
Kleur: oud goud
ABV: 50%

1623

Ik ga met de deur in huis vallen. Ik vind Waterford leuk, maar ik ben er  niet kapot van. Wat ik tot nu toe proefde was interessant, leuk, maar niet echt wereldschokkend. Nog een enkele OMG-moment meegemaakt met deze blauwe flessen. Ik hou van het verhaal, maar de malt heeft me totnutoe nog niet echt van mijn sokken kunnen blazen. Misschien lukt het met deze Pique-Nique Micro Cuvée, waar heel wat om te doen was toen hij werd uitgebracht.

Geweldig romige neus op vanille, hooi, boerenboter en groene aardbeien. Haver, dat ook nog. Iets zuur waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Niet veel meer, moet ik zeggen. Neen, hier wordt ik niet bepaald blij van.

De body valt goed mee. Lekker olieachtig. Zeg maar romig. Boerenboter keert weer, aangevuld met aardbeien en honing, maar ook iets wat me aan yoghurt doet denken. Wederom zo’n zuurtje waarvan ik denk dat het me aan pompelmoes doet denken, maar toch niet helemaal. Ik kan er niet echt de vinger op leggen. Karnemelk, die richting gaan we uit. En neen, ik vind het niet top.

De afdronk is het beste deel: pittig, kruidig, zoetzuur en lang.

Voor zij die zich afvragen wat de titel ‘1623’ in godsnaam betekent: dat is dat datum waarop Shakespeare’s ‘Much Ado About Nothing’ verscheen. Is dat duidelijk of moet ik er nog een tekening bij maken? Dankjewel, Benny.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-02-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).