Distilleerderij: Royal Oak Distillery
Regio: Ierland
Fles: The Busker Single Malt Irish Whiskey, ex-bourbon & ex-sherry casks
Kleur: amber
ABV: 44.3%

Droog

The Busker is de range van de Royal Oak Distillery, waarin je een single grain, single malt, single pot still en een blend terug kan vinden. Wij proeven vandaag de single malt, die gebotteld werd op een relatief onconventionele 44.3%. Het is een vatting waarin zowel bourbon- als sherryvaten werden gebruikt.

Fruitige neus op banaan en ananas met zoete moutsuikers en wat toetsen van dennenappels. Steenfruit. Vanille. Amandelen. Niets wereldschokkends, maar wel erg toegankelijk, compleet foutloos en uitermate Iers.

De body is licht en de malt is duidelijk jong. Ik proef het graan. Daarnaast wat geel fruit en een licht tropische hint. Zachte kruidigheid. Wordt vanaf de tweede slok aangenaam romig. Tikkeltje droog, dat wel.

De afdronk begint zoet en romig, maar vertoont dan plots wat drogende eigenschappen en verliest zijn zoetigheid. Wordt dan heel granig (is dat een woord?).

Met zijn prijskaartje van 30 EUR is dit wel een erg vriendelijk geprijsde Ierse single malt. Thx, Benny!

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 06-02-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).