Bottelaar: The Barrel Baron
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Campbeltown 7 Year Old 2014, Cask 88A
Kleur: koper
ABV: 54.9%

Dracula

Onlangs bottelde The Barrel Baron – Nederlands onafhankelijk bottelaar Marcel Kip –twee zustervaten uit Campbeltown, Cask 88 en Cask 88A. De spirit werd gestookt in 2014 in een niet nader genoemde Campbeltown distilleerderij en in 2019 overgestoken naar een oloroso vat voor een finish. Maar alvorens dat gebeurde werd de malt eerst omgetoverd tot een blended malt door het principe van teaspooning, zoals je ook van het label kan afleiden. We eindigen met Cask 88A op 54.9% ABV.

De neus is lekker funky en fruitig. Rood fruit, Dracula tanden (snoepgoed), vers gemalen koffie, karwij en roggebrood. Nog een hint van zeelucht.

Olieachtig, mondvullend, zoet en erg pikant. Kandijsiroop, honing, vijgen, abrikozen, kruidnagel en flink wat woodsmoke. En nu ook peper en zout, een druppel brak water en olijven. Lekker complex en warm.

Lange, warme, kruidige afdronk die me naar een glas water doet reiken.

Tikkeltje pikanter dan zijn broertje, maar ook erg, erg goed zeg.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 01-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).