Bottelaar: Grape of the Art
Regio: Frankrijk
Fles: Le Frêche 13 Year Old 2007 Grape of the Art #1
Kleur: mahonie
ABV: 57.0%

Demerara

Grape of the Art is een nieuw bedrijf dat nog niet zo gek lang geleden uit de grond gestampt werd door vijf Duitse liefhebbers van het betere vloeibaar. Het idee kwam tot stand tijdens een blinde tasting in Stuttgart. Oliver Gerhardt is verantwoordelijk voor de marketing en contacteerde me met de vraag of hij me wat samples mocht bezorgen. Geeft een koe melk? Hun eerste release was deze Bas-Armagnac van Domaine Le Frêche, die hun armagnac produceren van de Baco druif. Hij was in een oogwenk uitverkocht. Het betreft een single cask op vatsterkte, iets wat Grape of the Art als standaard wenst te bottelen.

Heerlijk geparfumeerde neus op allerhande donkerzoete vruchten. Denk pruimen en gekonfijte frambozen. Iets van demerara en origine chocolade. Doet heel even aan de betere rum denken. Uitstekend!

Hij is zijdezacht op de tong, ondanks de vatsterkte, en offreert vooral rozijnen en noten in pure chocolade (zoals die van Cadbury’s). Erg romig, rond en rijk. Plakt goed aan je tanden en doet je smakken van genot. Iets wat me aan houtlijm doet denken, maar op een goeie manier.

De afdronk is zijn forté: lang, zacht gekruid en prikkelend, lichtjes drogend en bevredigend op cacao en gekonfijte mango.

Amai, da’s nog eens een intro, zeg. Als de jongens van GofA dit als standaard zetten, dan moeten we ze in de gaten houden. Kudos!

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-03-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).