Brouwerij: Brasserie du Bocq iov Brouwerij Corsendonck
Regio: België
Fles: Tempelier, 75cl
Kleur: amber
ABV: 6%

Kruistocht

Tempelier wordt vermarkt door Brouwerij Corsendonck, maar wordt wel gebrouwen door Brasserie du Bocq te Purnode in de provincie Namen. De naam verwijst natuurlijk naar de religieuze ridderorde uit de tijd van de Kruistochten (waarvan een fantastische reeks op Netflix te zien is – Knightfall – met onder andere Mark Hamill – beter bekend als Luke Skywalker in Star Wars, maar dit volledig terzijde). Het werd gelanceerd in juni 2009. Voor de anoraks: er bestond vroeger al een Tempelier bier van de Brouwerij De Sleutel in Betekom, maar die sloot de deuren al in de jaren ’80 van de vorige eeuw en dit nieuwe bier heeft enkel de naam gemeen. Schenk amber tot koperkleurig met een hoge kraag die lang blijft staan.

Fris en zoet op moutsuikers en karamel. Hint van abrikoos en perzik wat het bier wat snoeperig maakt, als u begrijpt wat ik bedoel. Ik hou hier wel van.

Op smaak, daarentegen, is het jammer genoeg nogal vlak. De body is me een tikkeltje te licht. Het gele fruit keert wel weer, maar het blijft allemaal nogal braaf. Een metalige toets maakt zich meester van mijn smaakpapillen, alsof het bier uit blik geschonken werd.

In de afdronk verschijnt naast het zoete nog een zacht bittertje alsof ik op een druivenpit gebeten heb. De afdronk is overigens verrassend kort.

Het ziet er erg goed uit, het smaak prima maar mocht toch iets meer om het lijf hebben, wat mij betreft.

Geproefd door Mark Dermul op 04-01-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).