Brouwerij: Moortgat
Regio: België
Fles: Duvel 6.66, 33cl
Kleur: blond
ABV: 6.66%

Duvel Light

Er was heel wat te doen om deze nieuwe versie van Duvel, met het ‘duivelse’ alcoholpercentage van 6.66%. U weet wel: 666, number of the Beast. Het werd in 2021 gelanceerd ter ere van de 150e verjaardag van de brouwerij. Niet minder dan zes hopsoorten werden gebruikt. Hij schenkt blond, iets lichter van kleur dan de klassieke Duvel maar even troebel, met dezelfde mooie, hoge witte kraag die lang blijft staan.

Frisse neus op citrus (vooral pomelo, eigenlijk) en wat zoet mout. Iets van hooi. Iets van gist en tarwe, ook. Maar… ik moet bekennen, ik ben er niet kapot van. Da’s wellicht te wijten aan het feit dat ik het spiegel aan mijn geliefde Duvel Triple Hop. Niet doen, dus.

Fris en licht, met een zoetje als van gekonfijte appelsien, met dan de kenmerkende bittere hoptoetsen waarvoor Duvel zo bekend staat. En een snuifje witte peper. Maar wederom: aan de lichte kant, wat mij betreft.

De afdronk is kort, fris en bitter.

Ja, da’s een beetje een doordrinker van Duvel, hé. Maar het ware volgens mij beter geweest het een andere naam te geven om de vergelijking met de klassieker – die deze niet kan doorstaan – te vermijden. Bedankt, Peter!

Geproefd door Mark Dermul op 15-08-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).