Bottelaar: Wilson & Morgan
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Highland Heart 8 Year Old 2011/2020, Oloroso Sherry Casks DRU17A57-2/3/7/8/9/11, 4242 bts
Kleur: koper
ABV: 43%

Vineus

Wilson & Morgan, de bottelaar met Italiaanse roots, huwde maar liefst 6 sherry casks  voor deze Highland Heart, wat blijkbaar genoeg was om iets meer dan 4.000 flessen op de markt te brengen. Dat is ongeveer 530 flessen per vat. Het waren allemaal oloroso sherryvaten uit 2011 die werden teruggebracht tot een drinksterkte en vervolgens op de markt gebracht als Highland Heart.

Zoete neus op gebak met abrikozen, melkchocolade en espresso. Kruidnagel en nootmuskaat.

Geweldig mondgevoel. Een beetje zuur op agrums en rode wijn. Kersen, abrikozen en perzik met een vleugje mango. Beetje bitter alsof ik op de pit van een druif heb gebeten. Wordt echt vineus vanaf de tweede slok.

De afdronk is middellang, kruidig en zoetzuur.

Geen topdram, maar  toch een stevige malt… vooral als je van wijn houdt. En te koop voor slechts 35 EUR. Bedankt, Manny.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-10-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).