Brouwerij: Nevel
Regio: Nederland
Fles: Nevel Meander, 37.5cl
Kleur: donkerblond
ABV: 5.9%

Meander

Meander is een wild blond bier, houtgerijpt gedurende 16 maanden, met rabarber en zwarte bessenblad. Dat klinkt wederom apart en boeiend. Het heeft dan ook niet voor niks de Dutch Beer Challenge 2021 gewonnen. Het schenkt donkerblond tot amberkleurig – licht troebel – met een witte kraag met hele kleine bellen die relatief lang blijft staan.

Op de neus ruik je de rabarber onmiddellijk, met dat typische zoete, licht zure en zelfs een klein ziltje. Daarnaast wat appelsien en meloen en een toets van rood fruit. Ruikt ook een beetje naar honing, wijn en paardenbloemen. Hier is vanballes aan de gang en het staat me aan.

Lekker fris en zoetzuur op de tong. Een tikkeltje mineralig en vineus. Erg aangenaam en dorstlessend.

In de afdronk komen appelsien en rabarber terug.

Ik begin deze stijl van bieren steeds meer te appreciëren, moet ik zeggen. Dit is één van mijn favorieten van Nevel tot nu toe.

Geproefd door Mark Dermul op 16-07-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).