Distilleerderij: Fettercairn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Fettercairn 28 Year Old 1988/2017, Signatory Cask Strength Collection, Hogshead #2037, 203 bts
Kleur: goud
ABV: 51.4%

Indrukwekkend

Een 28-jarige Fettercairn! Gestookt toen ondergetekende meederjarig werd. Ik proefde hem eerder al tijdens de Proefolympics van 2018 (ik dacht toen een Braeval te proeven). Nou, laat ik vond nog een sample en kan hem nu eens op mijn gemak herproeven, zie!

Ha! Da’s een leuke neus, zij het wel iets of wat vreemd op plastiek zakjes en rubber om mee te beginnen. Dat wordt gelukkig snel gevolgd door gele appels, lichte honing, kaarsvet en witte chocolade. Iets van zonnebloemen en pinda’s. Olijfolie en pijnboompitten. Alles bij elkaar is dit best een complexte en boeiende neus!

Hij is olieachtig en zijdezacht. De alcohol is perfect geïntegreerd. Lekker fruitig nu op abrikozen, perzik, mango en ananas. Ja, dit wordt plots erg lekker! Karamel, woodsmoke, bijenwas, pindanoten, peper en koriander. Indrukwekkend en erg rond en rijk.

Op de afdronk evolueert het fruit van de neus naar de gekonfijte variant, licht drogend en kruidig.

Ja, da’s een erg mooie Fettercairn.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 19-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).