Brouwerij: De 7 Deugden
Regio: Amsterdam, Nederland
Fles: Bar + Weinig, Session Pale Ale, 33cl
Kleur: amber
ABV: 2.5%

Honger

De 7 Deugden uit Amsterdam is een brouwerij met een mooi verhaal. Ze geven mensen met een lichte beperking die nergens anders aan de slag kunnen een kans om in de brouwerij de handen uit de mouwen te steken. Da’s sterk. Sinds 2018 hebben ze een volledig nieuwe brouwerij neergepoot met winkel en proeflokaal aan de Akersluis in Amsterdam Sloten. Hun bieren hebben leuke namen zoals ‘Koor + Blond’, ‘Ruw + Bolster’, ‘Ruim + Hartig’ enzovoort. Ik proef er twee die niet langer in productie zijn, namelijk de ‘Bar + Weinig’ en de ‘Hops + Hazy’. Beginnen doen we met de Session Pale Ale op 2.5%. Da’s qua alcohol bar weinig dus. Hij schenkt amberkleurig met een hoge witte kraag die tijdens heel mijn proefsessie is blijven staan.

Ietwat zurige en bittere, zelfs wat droge neus die volledig verstoken is van enige fruitigheid. Erg moutig, dat wel.

Op smaak valt dit goed mee. Fris, licht, moutig met hoppen die hem lekker bitter maken. Ik krijg er verdorie honger van. Maar vanaf de tweede slok wordt hij een tikkeltje zuur, moet ik bekennen.

Finish? Welke finish?

Bestaat er zoiets als een aperitiefbier? Dan komt deze zeker in aanmerking. Kapt gevaarlijk vlot binnen omwille van het lage alcoholpercentage, maar een tweede hoeft voor mij niet.

Geproefd door Mark Dermul op 17-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).