Brouwerij: Stone Brewing
Regio: Berlijn, Duitsland
Fles: Stone Go To IPA, Session IPA, 33cl
Kleur: oud goud
ABV: 4.7%

Bitterzoet

Brouwerij Stone ligt in Berlijn en voor deze Session IPA gebruikten ze maar liefst 10 hopsoorten: Amarillo, Cascade, Chinook, Citra, Crystal, Hallertau, Magnum, Mittelfruh, Mosaic en eentje die ze niet prijs willen geven. Sinds april 2019 is ze in handen van BrewDog, die eigenwijze Schotse brouwerij waarvan ik de Punk IPA tot mijn favoriete bieren reken. Dus zijn de verwachtingen voor deze Stone Go To IPA wel hooggespannen, natuurlijk. Hij schenkt als oud goud met een frisse witte kraag die relatief lang stand houdt.

Oh, lekker bitterzoet op de neus op scherpe toetsen van hop en pompelmoes en mandarijn. Ook nog iets wat me aan dennennaalden doet denken. Wordt langzamerhand wel wat zoeter en zelfs een tikkeltje snoeperig! Verrassend en erg uitnodigend. Ik ben nu al fan.

Lekker fris en fruitig. Mandarijn en pompelmoes opnieuw, maar ook een toets van perzik. Hij bruist ook lekker, waardoor dit een flinke doordrinker is.

In de afdronk wordt hij eetlustopwekkend bitter, zeg. En vertoont hij ook iets van tuinkruiden. Peterselie, misschien? Goed hoor.

Erg frisse, sprankelende IPA. Aanrader. Oh, ja, ondertussen wordt deze ook volle bak gebrouwen in de US of A.

Geproefd door Mark Dermul op 29-05-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).