Distilleerderij: Maison Prunier
Regio: Frankrijk
Fles: Prunier 43 Year Old 1977 Petite Champagne, 90 bts
Kleur: brons
ABV: 56.3%

Brut de fût

Ik heb onlangs, dankzij The Whisky Jury, het cognachuis Prunier ontdekt. Man, man, man, die zouden de Toshan Man zomaar kunnen bekeren tot Prunier Preacher. Trouwens, alle Prunier die tot in ons kleine landje geraakt? Dankzij Ivo Drabs van Wine4You, hij is de exclusieve importeur. En we mogen ons gelukkig prijzen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij een hele mooie reeks heeft binnen gehaald. En ik kreeg een heleboel samples toegestuurd om te proberen – waarvoor dank Ivo! Ik zet ze met veel plezier op een rijtje. Beginnen doen we met een 43-jarige uit het jaar waarin Star Wars op het witte doek verscheen. May the grape be with you!

Diepzoet (oké, da’s geen woord…) op Reine Claud pruimen, appelsienen, lychees, pruimtabak en amandelen. Abrikozen. Vers geplukte bloemen. Fris en monter en erg verleidelijk.

Lekker olieachtig en stevig. Ja, dit is cask strength natuurlijk Of zoals onze zuiderburen zeggen: brut de fût. Te lang getrokken fruitthee, pompelmoes, passievrucht, abrikozen, rozenwater en noten. Mooie complexiteit en zijdezacht.

Zalig lange afdronk die fruitig zoet blijft en een tikkeltje kruidig. Hij wordt absoluut niet droog.

Wat een kanjer! Er gaat hier echt een hele nieuwe wereld voor mij open. Zo rond de 200 EUR, maar wees er snel bij, want slechts 90 flessen beschikbaar.

Geproefd door Mark Dermul op 09-07-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).