Bottelaar: The Whisky Agency
Regio: undisclosed
Fles: Secret Grain 46 Year Old 1973/2020, Sherry Butt
Kleur: amber
ABV: 50.4%

Popcorn

Een Secret Grain, dat kom je dan weer niet zo vaak tegen, toch? Het Duitse The Whisky Agency bundelde de krachten met Animal Spirits om deze 46-jarige grain die op een sherry butt rijpte op de markt te brengen.

Velpon is het eerste wat ik ruik, maar dat wordt gauw gevolgd door banaan, ananas en kokos, maïs op de barbecue en potloodslijpsel. Dan volgen witte chocolade en zelfs iets van munt. Vanillepudding en amandelpaste sluiten het rijtje.

Lekker romig en mierzoet op een karrenvracht aan vanille en dan wat houtkruiden. Doet me erg denken aan een goeie bourbon. Chocolade en banaan keren weer, aangevuld met popcorn en abrikozen. Mooi in balans.

De afdronk is lang te noemen, licht drogend en helder. Abrikozen op het sterfbed.

Erg degelijke, mooi gerijpte grain die profiteerde van een relatief inactief sherryvat. Als ik een gokje zou mogen wagen (we zitten toch volop in de periode van de Proefolympics), zou ik Invergordon zeggen.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).