Bottelaar: The Whisky Jury
Regio: Jamaica
Fles: MM 1995 Rum, The Whisky Jury 2021, 270 bts
Kleur: brons
ABV: 61.3%

Acquired Taste

Deze rum werd gestookt door Clarendon op Jamaica. De naam van de distilleerderij, opgericht in 1949, doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar als ik Monymusk uitspreek, gebeurt dat wellicht wel. Deze MM werd gestookt in juli 1995 en gebotteld in maart 2021. Het ABV liegt er niet om.

Ja, lekker funky op de neus. Jamaica, man…! Ecoline, houtlijm, Turks Fruit, peperkoek, koffiebonen, mango en gestoofde kweepeer. Niet noodzakelijk in die volgorde, wel erg, erg amusant.

Lekker olieachtig en krachtig, snoeperig zoet en… funky – er is geen ander woord voor. Speels en zoet, frisse lift van menthol, kamfer en kruidnagel… Zacht drogend met wat eikenhout.

Lekker lange, pittige afdronk die me doet glimlachen.

Ik begin die Jamaicaanse rums echt wel leuk te vinden. Ze zijn apart, funky en lekker. Ja, ik moest aan dit profiel wennen – het is een acquired taste – maar ik denk dat ik het nu begrepen heb. Toprum!

Geproefd door Mark Dermul op 21-05-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).