Ieder jaar word ik een beetje wijzer… euh… grijzer! Dat wordt natuurlijk intiem gevierd met familie en uitbundig met vrienden, maar ook mijn collega’s mogen delen in de vreugde. En aangezien we niet alleen houden van een goed glas, maar ook van de betere keuken, vierden we mijn verjaardag in het Braemhof te Gentbrugge met een hartige lunch.

Onder het motto ‘de boog moet niet altijd gespannen staan’ liep de lunch een stevig stuk uit tot in de namiddag tot groot chagrijn van onze medewerkers. Maar voor mij kon de pret niet op, want de collega’s – mij kennende – bedachten me met een prachtig verjaardagsgeschenk.

Ik proefde hem al eerder (van een sample dat ik via de vrienden van Connosr rechtstreeks van bij Cooley had gekregen), maar kan nu met veel vreugde een full bottle van deze speciale botteling aan mijn cabinet toevoegen: de Connemara Turf Mor. Toen de maître kwam vragen of we nog een afzakkertje wilden vroeg ik louter een glas (op de kaart stond tenslotte enkel J&B, Johnnie Walker en Glenfiddich 12), maar de man was not amused. ‘Doe ons dan maar een koffie en de rekening, aub!’.

Bedankt, collega’s. Geweldig gezellige lunch en mooi geschenk.