Bottelaar: Bonfield Blenders
Regio: Glasgow
Fles: Inverness Cream, gebotteld in 1980, 75cl
Kleur: vol goud
ABV: 40%

9 fans

Deze blend is vandaag de dag nog steeds verkrijgbaar, zij het wel dat je wat geluk moet hebben om een fles te vinden. Volgens sommige bronnen zou deze de whisky Inverleven bevatten, een distilleerderij die sinds 1991 gesloten is. Als je wat googled om één en ander te weten te komen, stel je vast dat sommige sites beweren dat hij door Whyte & Mackay wordt geproduceerd, anderen zweren bij Invergordon. Maar onlangs had ik een fles vast waar duidelijk op het label William Crigor & Sons – the Castle Moat Vaults te lezen stond. Kop noch staart aan te krijgen.

Op het label van de fles waaruit ons sample afkomstig is staat duidelijk Bonfield Blenders vermeld, maar die bestaan niet meer.

Neus: heel wat citrus, vergezeld van bananenschil en toffee, tikkeltje hout en vleugje rook.

Smaak: fluweelzacht, op het randje van waterachtig, maar mooi rond met karamel en citrusfruit.

Afdronk: warm en middellang.

Ik liet me vertellen dat deze 12 jaar oud is, maar vond dat niet op het label terug. Hoe dan ook, dit is een heerlijke blend. Drinkt gevaarlijk makkelijk weg. Een typische kaarterwhisky.

Leuk weetje: Inverness Cream heeft zelfs een ‘fanclub’ op Facebook met maar liefst… euh… 9 fans!

Geproefd door Mark Dermul op 26-01-2011
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)