Bottelaar: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Innerfox Triple Batch #3 Whisky Barrel Aged
Kleur: blond
ABV: 8.3%

Fris Bitter

De eerste batch van de Innerfox Tripel Barrel Aged zat ook al op een whiskyvat. Zouden ze voor deze derde batch dat vat nog eens gebruikt hebben, of gaat het over een ander whiskyvat. En welk vat is dat dan? Allemaal vragen die door mijn kop spoken wanneer ik dit blonde biertje aan de lippen zet. Van Batch #3 werden 260 flessen gebotteld. Hij schenk goudblond met een mooie witte kraag, net als Batch #1.

Het hoeft niet te verbazen dat hij op de neus erg lijkt op batch 1 die ook op een whiskyvat gerijpt had. Flink wat bitterzoete toetsen van mout en agrum, ananas en iets van perzik. De banaan duikt hier echter niet op. Maar ik meen wel wat whiskytoetsen te ontwaren, wat ik bij zijn voorganger dan weer niet had (op de neus).

Lekker fris en monter op smaak, hoor. Wederom die frisse, bittere toetsen (hoewel ik hier iets minder uitgesproken agrum heb) met een mooie toets van whisky die me echt blij maakt. Het nadeel van deze tripel is wel dat hij gevaarlijk vlot naar binnen gaat, hoor.

Ook in de afdronk proef je de whiskytoetsen best goed. Dat stel ik op prijs.

Ik vind dit erg lekker en mijn betere helft ook, hoewel ik beken dat ik batch 1 iets beter vond. Maar dat is echt mierenneuken. Zoals gezegd: gevaarlijk drinkbaar.

Geproefd door Mark Dermul op 03-04-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).