Bottelaar: Brussels Bier Project
Regio: België
Fles: Wunder Lager, 33cl
Kleur: strogeel
ABV: 3.8%

Citrus

In 2013 startten twee bierliefhebbers – Olivier en Sébastien – een project dat al snel zal uitgroeien tot toonaangevend en innovatief: het Brussels Bier Project. Elk jaar co-creëren ze met de community zo’n 40 verschillende bieren. Je kan zelfs een abonnement nemen om elke twee maanden een doos met 12 exclusieve bieren te ontvangen. Tof. Van Dearly Beloved kreeg ik een doosje voor vaderdag met drie biertjes en een glas. Ze kent me zo goed… Ik begin met het lichtste bier, van lage gisting, hun Wunder Lager. Hij schenkt een troebel strogeel met een mooi witte kraag die lang blijft staan.

De neus is erg licht en bijzonder fris op citrustoetsen, vooral citroen en pompelmoes. Daaronder een dun laagje honing en wat kiezeltjes in de zon. Erg zomers.

De eerste slot proefde ik amper, zo licht is hij. Vanaf de tweede slok kreeg ik wederom wat pompelmoes en wat aardse toetsen, maar het is allemaal zo licht dat het – afgezien van het bijzonder verfrissende effect – een tikkeltje saai wordt.

Van een finish is hier amper sprake.

Een erg makkelijk – te makkelijk – biertje dat het woord doordrinker een nieuwe betekenis geeft. Op de markt sinds 2018.

Geproefd door Mark Dermul op 21-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).