Distilleerderij: onbekend
Regio: Ierland
Fles: Irish 26 Year Old 1990/2017 The Whisky Agency for Komplex Whisky & Hasse²
Kleur: licht goud
ABV: 49.8%

Superman

Het Duitse The Whisky Agency bottelde in 2017 een vaatje Ierse whiskey for Komplex Whiskey & Hasse². Wie krijgt daar kop noch staart aan? Het label barst van de eenvoud, maar de inhoud van de fles is ronduit complex en schitterend.

Een erg fruitige en quasi tropische neus op abrikozen, perzik, parma violets en een snoeperig trekje. Kent u de Superman-logos nog, die gummi snoep met abrikozensmaak en suiker? Ja… waar is de tijd. Maar daar doet deze neus me alleszins aan denken.

Mooi mondgevoel. Onmiddellijk erg zoet op perzik en abrikoos, gevolgd door allerhande citrusfruit en zachte toetsen van noten met een sierlijke kruidigheid. Prima sterkte, overigens. Wordt vanaf de tweede slok erg tropisch, inderdaad. Absoluut zalig.

Da’s een aangenaam lange, warme afdronk.

Wat een mooie whiskey, zeg. En als ik moet gokken, zou ik Bushmills zeggen, maar dit kan even goed uit de stallen van Cooley komen. Hoe dan ook: geweldig.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).