Distilleerderij: Boann Distillery
Regio: Ierland
Fles: The Whistler Calvados Cask Finish Batch 001, OB 2020, 3.000 bts
Kleur: licht goud
ABV: 43%

Jonge Appeltjes

Michael Walsh is de jongste Master Distiller in Ierland. Hij is elke dag in de weer om whiskey te stoken bij Boann, maar voorlopig moeten ze het nog stellen met whiskey die ze elders aankopen, tot dat hun eigen spirit voldoende grijpt is. Vandaag proef ik The Whistler die op calvados vaten werd gefinisht. Ik ben eens benieuwd.

De calvados is op de neus onmiddellijk waarneembaar in de vorm van een overvloed aan jonge appeltjes. Daarnaast wat zoete mout en honing, alsook een schijfje limoen en iets van margarine. Fris en monter.

Lekker olieachtig op de tong, zacht gekruid en zomers. Wederom flink wat appeltjes en limoen, maar ik proef ook flink wat graan whiskey. Ik dacht eerlijk gezegd dat dit een malt was, maar ik denk dat het hier om een blend gaat.

De middellange afdronk laat er geen twijfel over bestaan dat er grain in de mix zit, want ik krijg potloodslijpsel, hout en maïs naast de alom aanwezige appeltjes.

Met zijn prijskaartje beneden de 40 EUR is dit een aangename whiskey.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).