Distilleerderij: West Cork Distillers
Regio: Ierland
Fles: West Cork Single Cask #195 for The Nectar Belgium, OB 2020
Kleur: amber
ABV: 56.0%

Kruidnagel

Als The Nectar, bekend Belgisch importeur, zelf al een single cask uitkiest om in haar naar te laten bottelen, gaan we ervan uit dat het goed is. Het feit dat het op vatsterkte werd gebotteld doet me al plezier. Deze West Cork is wel degelijk een single malt. Wat het vat betreft wordt gewag gemaakt van ‘Heavy Char bourbon barrel & Toasted Oak’. Klinkt een beetje vreemd wanneer het om een single cask gaat, maar dit terzijde.

Donkerzoete neus op acaciahoning, gebakken appels, houtkrullen en karamel. Mandarijntjes uit blik en een aangename florale toets. Chocolade? Pruimen? Christmas cake. Aangenaam, hoor.

Aangenaam romig op de tong. Aardig wat fruit – gekonfijt en gedroogd – met een mooie kruidigheid van het hout. Denk kaneel en nootmuskaat, maar ook een toets van kruidnagel. Marsepein en woodsmoke. Wordt best pikant, eerlijk gezegd. Dit staat mij aan.

Een lekker lange en warme afdronk is mijn deel.

Veruit het beste wat ik van West Cork al proefde – toegegeven, dit is nog maar nummer vijf. Bedankt, Benny.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).