Distilleerderij: West Cork Distillers
Regio: Ierland
Fles: West Cork Blended Irish Whiskey Bourbon Cask, OB 2020, 1.000ml
Kleur: goud
ABV: 40%

Eenvoudig

Ik heb nog niet zo heel veel van West Cork geproefd en wat ik al proefde was okay-ish at best. Ik moet bekennen dat ik van deze Bourbon Cask – een blended Irish overigens – ook niet zo heel veel verwacht.

Gesloten, maar aangename neus, zij het wel weinig zeggend. Is dat dan onuitgesproken of bescheiden? Ik krijg enkel wat appels en citroensap en een hint van honing.

Hij is erg licht op de tong en aan de zoete kant. Appels, honing, appelsien en iets van marsepein. Je smaakt de grain in de mix erg goed – wat geen voordeel is, tenzij je van grain houdt. Ik hou wel van grain, dus dat valt goed mee.

De afdronk is middellang en al even bescheiden als de smaak.

Een eenvoudige Ierse allemansvriend. Anderzijds kost een flesjes ook amper 30 EUR. Bedankt, Benny.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).