Bottelaar: Ballantines
Regio: Schotland
Fles: Ballantines Hard Fired
Kleur: amber
ABV: 40%

Badschuim

De Hard Fired expressie van Ballantine’s was enkel via Amazon te koop en het betreft vaten die twee keer geblakerd werden, vandaar de naam. Veel meer info is er niet over te vinden, behoudens het feit dat het om een release gaat uit 2015. Om kort te gaan: dit is de Finest Blend op dubbel geblakerde vaten, zo simpel kan het soms zijn. Maar een groot succes zal het niet geweest zijn, want hij is nergens meer te vinden.

Verrassend florale neus, moet ik bekennen. Viooltjes en lavendel, vanille en rode appels, cuberdons en herfstbladeren. Wat mandarijntjes – nee, clementines! – maar verder amper fruit. Ik ben niet onder de indruk, louter een tikkeltje geamuseerd.

De body is oké. Maar op smaak valt het allemaal een tikkeltje tegen. Het florale keert weer in full force en maakt van deze blend een zepige dram. Iemand heeft te veel badschuim in het bad gedropt en het bad dan laten vollopen, waardoor de kamer nu onder het schuim zit. Neen, dit is niet lekker. Het weinige fruit dat deze blend voorts nog te bieden heeft, wordt volledig verdrongen door de zepige toetsen.

Als je zeep in je mond krijgt, dat duurt de finish altijd te lang, toch?

Mijden of mixen. Toch bedankt, Pat. Mocht je fles nog niet leeg zijn, mijn barbecue moet dringend gekuist worden. Tasting sessie bij deze voorbij…

66/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-08-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).