Brouwerij: Bank’s Beer
Regio: UK
Fles: Usher’s Celebration Ale, Royal Wedding 1981, 275ml
Kleur: bruin
ABV: ??%

Melasse

In 1824 ging de Usher’s Wiltshire Brewery van start. In 1960 fuseerde ze met Watney Mann en niet veel later werd alles eigendom van Grand Metropolitan, die de management buy-out van 1990 accepteerde waardoor de brouwerij onder eigen naam verder kon. Maar begin 2000 ging het mis en nam Refresh UK over, een groep die de productie van het bier verhuisde naar… Noord-Korea! Ondertussen is het niet meer op de markt, want in 2008 werd het merk overgenomen door Bank’s Beer en afgevoerd. In juli 1981 kwamen zij op de proppen met hun Celebration Ale voor het huwelijk van Charles & Diana. Helder bruin (geen vlokken, godzijdank) maar zonder enige kraag en niks van bubbels.

Koffie, chocolade, melasse en pruimen, da’s de neus in een notendop. Maar wel zo plat als de aarde volgens de Flat Earthers. Hier zit geen sikkepit leven meer in.

Op smaak is het verrassend fris (toch nog koolzuurgas), maar wel erg zuur. Fermenterende druiven, pruimen en pompelmoes. Ik ben bang dat ook deze in de gootsteen gaat verdwijnen, waarvoor mijn excuses. Hey, ik heb het wel geprobeerd, hé!

Nogal korte finish… godzijdank.

Er begint zich hier een duidelijk patroon af te tekenen… die oude biertjes zijn allemaal in hetzelfde bedje ziek en mijn experimentje wordt een maat voor niets.

Geproefd door Mark Dermul op 15-11-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).