Brouwerij: Morrells
Regio: UK
Fles: Morrells Royal Wedding Ale 1981, 275ml
Kleur: roodbruin
ABV: ??%

Pruimenlikeur

Morrells was een brouwerij in Oxford, actief sinds 1782 maar teloor gegaan in 1998. Ik kon de hand leggen op een Royal Wedding Ale uit 1981 ter gelegenheid van wat destijds het huwelijk van de eeuw werd genoemd tussen Prince Charles & Lady Diana. Het is een flesje van 275ml zonder vermelding van alcoholpercentage. Hij schenkt donkerbruin met amper een kraag en… er verschijnen dikke vlokken in mijn glas die me onmiddellijk de wenkbrauwen doen fronsen. Zouden we dit wel drinken?

Roest! Dat is het eerste wat ik ruik. Daaronder zit wat donker fruit à la vijgen en dadels, maar ook een licht zurige toets dient zich aan. Ik maak onmiddellijk de bedenking dat ik dit misschien beter niet aan de lippen zet… maar ja, zo zit ik dan weer niet in elkaar, hé.

Oh, da’s nog lekker! Kersen, chocolade, cuberdons, perensap, chocomelk en pruimenlikeur. Ik nip wel voorzichtig zodat de vlokken, die ondertussen op de bodem van het glas terecht gekomen zijn, daar rustig blijven en ik enkel het heldere – nou ja – vocht naar binnen krijg.

De afdronk – die er eigenlijk geen is – lijkt wel op pruimenconfituur.

Sorry dat ik het zeg, maar ik hoop echt dat er nog voldoende toiletpapier is…

Geproefd door Mark Dermul op 11-11-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).