Brouwerij: BrewDog
Regio: Schotland
Fles: BrewDog Zombie Cake, American Porter
Kleur: mahonie
ABV: 5%

Vloeibare Chocolade

De BrewDog Zombie Cake is een praline chocolate porter, wat betekent dat hij lekker donker is en gemaakt met veel hop. Wist je trouwens dat de naam porter afkomstig is van het feit dat in het Londen van de 18e Eeuw een erg populaire bierstijl was bij straat- en rivierdragers – de koeriers van weleer? Enfin, hij schenkt donkerbruin, bijna zwart, met een hoge, lichtbeige kraag met kleine bellen die relatief lang blijven staan.

Op de neus is het één en al chocolade, chicorei, vanille en geroosterde amandelen. Erg aromatisch en uitnodigende neus.

Dat zet zich prima verder in de smaak, hoewel een flinke bitterheid zich nu doorzet die het zoete wat in de verdrukking jaagt. Maar dat is best oké, natuurlijk. De body is overigens lekker romig, ik kan deze bijna kauwen.

De afdronk is erg kort, zoet en bitter tegelijk.

Niet slechts, maar verre van top. Vooral het lage alcoholpercentage is hiervan de oorzaak, vrees ik. Een lichtgewicht porter.

Geproefd door Mark Dermul op 16-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).