Brouwerij: BrewDog
Regio: Schotland
Fles: Elvis Juice, Grapefruit Infused IPA, 33cl
Kleur: amber
ABV: 6.5%

Pompelmoes

Ik heb niet zo gek lang geleden de Punk IPA van BrewDog ontdekt en ik was meteen verkocht. Sindsdien heb ik dat bier steevast in mijn kelder liggen. Maar ze hebben natuurlijk al veel meer gebrouwen, de jongens en meisjes uit Ellon. Dus vond ik het hoog tijd om er nog eens eentje te proberen en dat werd deze Elvis Juice, een IPA die gebrouwen wordt met maar liefst 5 hopsoorten: Amarillo, Citra, Magnum, Mosaic en Simcoe. En… deze IPA wordt geïnfuseerd met pompelmoes! Hij heeft een mooi amber kleurtje met wit schuim (kleine bellen) die snel gaat liggen en een smalle film op het bier legt.

De neus laat er geen twijfel over bestaan. Dit is pompelmoes, karamel en dennennaalden op de neus. Ik maak me zelfs eventjes zorgen over de zoetheid van de neus. Dit gaat toch niet als limonade proeven?

Ik had me geen zorgen hoeven maken. Op smaak is het zomers, fruitig (allemaal citrus, natuurlijk, maar in plaats van pompelmoes nu eerder appelsien, pit inbegrepen) met een mooi bittertje van de hop. De zoete karameltoetsen zijn er nog, maar volledig onder controle. Dit is een speelse dorstlesser, maar je moet hem wel ijs- en ijskoud schenken.

In de redelijk korte afdronk komt de bitterheid extra sterk naar voren en wekt de eetlust op.

Leuk alternatief voor de Punk, maar je moet wel van pompelmoes houden natuurlijk.

Geproefd door Mark Dermul op 30-08-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).