Brouwerij: Alvinne
Regio: België
Fles: Land van Mortagne, 33cl
Kleur: melkchocolade
ABV: 12.8%

Vol en Romig

Brouwerij Alvinne ligt in Moen, tussen Zwevegem en Avelgem. West-Vlaanderen, dus. Hun Land van Mortagne is een quadrupel stijl, zwaar lichtbruin degustatiebier dat met de huisgist Morpheus wordt gebrouwen. Hij schenkt bruin als melkchocolade met een kleine kraag die lang blijft staan. Opgelet: schenk voorzichtig en niet alles, want anders krijg je een heleboel gistvlokken op bodem van je glas, wat er niet zo smakelijk uit ziet.

Aromatische, donkerzoete neus op karamel, leder, vers gekapt hout (Wat? Yup!) en gedroogd fruit zoals abrikozen en vijgen. Hint van chocolade en rum. Ik vind dit best een interessante neus.

Hij heeft een lekker romige body en parelt prima, waardoor hij verdacht makkelijk binnen kapt. Maar de alcohol laat zich wel onmiddellijk voelen. Komt vanaf de tweede slok een beetje ‘boozy’ binnen, als u begrijpt wat ik bedoel. Erg zoet met een klein bittertje.

De afdronk is vol en romig, licht bitter met iets van gebrande mout op het allerlaatste moment.

Een leuke degustatiebier, maar wel eentje voor de zoetekauwen onder ons.

Geproefd door Mark Dermul op 22-07-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).