Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Land van Mortagne

Tasting Notes Posted on wo, oktober 28, 2020 16:17:19

Brouwerij: Alvinne
Regio: België
Fles: Land van Mortagne, 33cl
Kleur: melkchocolade
ABV: 12.8%

Vol en Romig

Brouwerij Alvinne ligt in Moen, tussen Zwevegem en Avelgem. West-Vlaanderen, dus. Hun Land van Mortagne is een quadrupel stijl, zwaar lichtbruin degustatiebier dat met de huisgist Morpheus wordt gebrouwen. Hij schenkt bruin als melkchocolade met een kleine kraag die lang blijft staan. Opgelet: schenk voorzichtig en niet alles, want anders krijg je een heleboel gistvlokken op bodem van je glas, wat er niet zo smakelijk uit ziet.

Aromatische, donkerzoete neus op karamel, leder, vers gekapt hout (Wat? Yup!) en gedroogd fruit zoals abrikozen en vijgen. Hint van chocolade en rum. Ik vind dit best een interessante neus.

Hij heeft een lekker romige body en parelt prima, waardoor hij verdacht makkelijk binnen kapt. Maar de alcohol laat zich wel onmiddellijk voelen. Komt vanaf de tweede slok een beetje ‘boozy’ binnen, als u begrijpt wat ik bedoel. Erg zoet met een klein bittertje.

De afdronk is vol en romig, licht bitter met iets van gebrande mout op het allerlaatste moment.

Een leuke degustatiebier, maar wel eentje voor de zoetekauwen onder ons.

Geproefd door Mark Dermul op 22-07-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).Bier: Rouge Ardenne

Tasting Notes Posted on wo, oktober 28, 2020 06:16:40

Brouwerij: Brasserie Minne
Regio: België
Fles: Rouge Ardenne, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 7%

Pompelmoes

Brasserie Minne – in een vorig leven nog Brasserie de Bastogne – is een microbrouwerij in een prachtig gebouw. Google maar eens, je zal versteld staan. Na de verhuis uit Bastogne in 2018 kozen Philippe en Catherine voor een nieuwe naam: hun eigen naam. Hun Rouge Ardenne is een verfrissende, pikante Sour Ale met een label dat een beetje Russisch aandoet. Het is een variant op de typische Berlijnse Weisse stijl met licht zurige en fruitige toetsen. Hij schenkt roodbruin met een beige kraag met kleine bellen die lekker lang blijven staan.

Hij ruikt fruitig met zowel zoete als zure kenmerken. Rode bessen, maar ook zwarte druiven.

Hij is lekker verfrissen met zijn zachte pareling en zoetzure fruitigheid. Denk aardbeien, pompelmoes, wederom rode aalbessen en zwarte druiven. Gaat gevaarlijk vlotjes naar binnen. De smaak vertoont wel een pak meer citrus dan verwacht, want daarvan had ik niets op de neus. Dat neemt niet weg dat ik dit een aangename doordrinker vind.

De afdronk is fris zoetzuur op pompelmoes en appelsien.

Dit zoetzure biertje is zo fris dat het best als aperitief gedronken kan worden.

Geproefd door Mark Dermul op 11-07-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).