Brouwerij: Brasserie Minne
Regio: België
Fles: Rouge Ardenne, 33cl
Kleur: roodbruin
ABV: 7%

Pompelmoes

Brasserie Minne – in een vorig leven nog Brasserie de Bastogne – is een microbrouwerij in een prachtig gebouw. Google maar eens, je zal versteld staan. Na de verhuis uit Bastogne in 2018 kozen Philippe en Catherine voor een nieuwe naam: hun eigen naam. Hun Rouge Ardenne is een verfrissende, pikante Sour Ale met een label dat een beetje Russisch aandoet. Het is een variant op de typische Berlijnse Weisse stijl met licht zurige en fruitige toetsen. Hij schenkt roodbruin met een beige kraag met kleine bellen die lekker lang blijven staan.

Hij ruikt fruitig met zowel zoete als zure kenmerken. Rode bessen, maar ook zwarte druiven.

Hij is lekker verfrissen met zijn zachte pareling en zoetzure fruitigheid. Denk aardbeien, pompelmoes, wederom rode aalbessen en zwarte druiven. Gaat gevaarlijk vlotjes naar binnen. De smaak vertoont wel een pak meer citrus dan verwacht, want daarvan had ik niets op de neus. Dat neemt niet weg dat ik dit een aangename doordrinker vind.

De afdronk is fris zoetzuur op pompelmoes en appelsien.

Dit zoetzure biertje is zo fris dat het best als aperitief gedronken kan worden.

Geproefd door Mark Dermul op 11-07-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).