Brouwerij: ‘t Verzet
Regio: België
Fles: Local Rebel, 33cl
Kleur: blond
ABV: 8%

Piss Off

’t Verzet is een jonge craft brewer die werd opgericht door jong geweld Koen, Alex en Jens die samen een brouwersopleiding hadden gevolgd. Voor hun eerste brouwsels gingen ze nog hulp zoeken bij brouwerij Het Gulden Spoor, maar ondertussen hebben ze hun eigen stek in Anzegem. Hun biertjes luisteren naar geweldige namen als Moose Blues, Super Noah,  Golden Tricky, Oaky Moaky en Space Cadet, maar wij proeven graag hun bestseller: de Rebel Local, een hoppig blond biertje. Hij schenkt blond met een witte kraag met kleine bellen, die relatief snel verdwijnt, maar wel een laagje schuim van een halve centimeter laat staan.

Bitterzoet op een boeketje heide bloemen, citroen- en appelsap en wat groene tuinkruiden op de neus. Iets van een schapenstal, echt waar. Tikkeltje rokerig, zelfs. Onschuldig, maar aangenaam. Ik krijg meteen zin in een slok.

Bij de eerste slok verschijnt vooraan een zoetje als van appelmoes en abrikozenconfituur en een hint van banaan, maar dat houdt niet lang stand. De hop zorgt voor een mooie, dorstlessende bitterheid. Dat florale van de neus keert ook op smaak terug. Hij mocht wat mij betreft iets meer carbonatie hebben.

De afdronk wordt een tikkeltje te bitter naar mijn gading, maar wie ben ik?

Best lekker en dorstlessend, maar naar mijn bescheiden mening te flets om er echt uit te springen. Grappig detail: onder elk van hun biertjes staat een soort ‘tagline’. Bij deze Rebel Local is dat ‘Piss Off’.

Geproefd door Mark Dermul op 04-07-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).