Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Rebel Local

Tasting Notes Posted on di, oktober 27, 2020 16:15:55

Brouwerij: ‘t Verzet
Regio: België
Fles: Local Rebel, 33cl
Kleur: blond
ABV: 8%

Piss Off

’t Verzet is een jonge craft brewer die werd opgericht door jong geweld Koen, Alex en Jens die samen een brouwersopleiding hadden gevolgd. Voor hun eerste brouwsels gingen ze nog hulp zoeken bij brouwerij Het Gulden Spoor, maar ondertussen hebben ze hun eigen stek in Anzegem. Hun biertjes luisteren naar geweldige namen als Moose Blues, Super Noah,  Golden Tricky, Oaky Moaky en Space Cadet, maar wij proeven graag hun bestseller: de Rebel Local, een hoppig blond biertje. Hij schenkt blond met een witte kraag met kleine bellen, die relatief snel verdwijnt, maar wel een laagje schuim van een halve centimeter laat staan.

Bitterzoet op een boeketje heide bloemen, citroen- en appelsap en wat groene tuinkruiden op de neus. Iets van een schapenstal, echt waar. Tikkeltje rokerig, zelfs. Onschuldig, maar aangenaam. Ik krijg meteen zin in een slok.

Bij de eerste slok verschijnt vooraan een zoetje als van appelmoes en abrikozenconfituur en een hint van banaan, maar dat houdt niet lang stand. De hop zorgt voor een mooie, dorstlessende bitterheid. Dat florale van de neus keert ook op smaak terug. Hij mocht wat mij betreft iets meer carbonatie hebben.

De afdronk wordt een tikkeltje te bitter naar mijn gading, maar wie ben ik?

Best lekker en dorstlessend, maar naar mijn bescheiden mening te flets om er echt uit te springen. Grappig detail: onder elk van hun biertjes staat een soort ‘tagline’. Bij deze Rebel Local is dat ‘Piss Off’.

Geproefd door Mark Dermul op 04-07-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).Bier: Keekebisj Export

Tasting Notes Posted on di, oktober 27, 2020 06:15:11

Brouwerij: Belgoo
Regio: België
Fles: Keekebisj Export, 33cl
Kleur: koperblond
ABV: 8%

Snoeperig

Belgoo lanceerde zijn Keekebisj bier eind 2016. De brouwerij ligt in Sint-Pieters-Leeuw, niet ver van Brussel. Het is een kleine ‘craft brewer’, zoals dat heet. Hun bieren luisteren naar leuke namen zoals Saisonneke Extra, Bloemekei IPA, Luppo, Luppo Extra, Magus en deze Keekebisj Export. Keekebisj  is trouwens Brussels voor kippenvel. Voor de productie worden maar liefst vier types malt gebruikt: Munich, Pale Ale, Pils en Wheat Malt en twee typen hop: Simcoe en Mandarin. Bavaria. Hij schenkt koperblond met een mooie witte kraag die relatief snel verdwijnt en een flinterdun laagje op het bier laat staan. Heftige carbonatie.

Bitterzoete, zomerse neus. Ik krijg hop, roze pompelmoes, perzik, mango en peterselie. Erg interessant, erg fris en ik moet me bedwingen om niet onmiddellijk een flinke slok te nemen.

Zalig fris op de tong, dankzij de carbonatie. Het citrusfruit komt eerst, gevolgd door een snoeperige toets van gedroogde abrikozen, iets van perzik en mango, maar ook ananas en appeltjes. Dit is erg fruitig, hoor. En een prima inlossing van de belofte van de neus.

De afdronk is licht bitter, zoet en fris, maar jammer genoeg erg kort. Logisch, toch, dat ik er nog eentje uitschenk? Ik krijg er geen kippenvel van, maar wel honger.

Aanrader! Erg zomers biertje dan gevaarlijk makkelijk naar binnen kiepert.

Geproefd door Mark Dermul op 28-06-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).