Brouwerij: Belgoo
Regio: België
Fles: Keekebisj Export, 33cl
Kleur: koperblond
ABV: 8%

Snoeperig

Belgoo lanceerde zijn Keekebisj bier eind 2016. De brouwerij ligt in Sint-Pieters-Leeuw, niet ver van Brussel. Het is een kleine ‘craft brewer’, zoals dat heet. Hun bieren luisteren naar leuke namen zoals Saisonneke Extra, Bloemekei IPA, Luppo, Luppo Extra, Magus en deze Keekebisj Export. Keekebisj  is trouwens Brussels voor kippenvel. Voor de productie worden maar liefst vier types malt gebruikt: Munich, Pale Ale, Pils en Wheat Malt en twee typen hop: Simcoe en Mandarin. Bavaria. Hij schenkt koperblond met een mooie witte kraag die relatief snel verdwijnt en een flinterdun laagje op het bier laat staan. Heftige carbonatie.

Bitterzoete, zomerse neus. Ik krijg hop, roze pompelmoes, perzik, mango en peterselie. Erg interessant, erg fris en ik moet me bedwingen om niet onmiddellijk een flinke slok te nemen.

Zalig fris op de tong, dankzij de carbonatie. Het citrusfruit komt eerst, gevolgd door een snoeperige toets van gedroogde abrikozen, iets van perzik en mango, maar ook ananas en appeltjes. Dit is erg fruitig, hoor. En een prima inlossing van de belofte van de neus.

De afdronk is licht bitter, zoet en fris, maar jammer genoeg erg kort. Logisch, toch, dat ik er nog eentje uitschenk? Ik krijg er geen kippenvel van, maar wel honger.

Aanrader! Erg zomers biertje dan gevaarlijk makkelijk naar binnen kiepert.

Geproefd door Mark Dermul op 28-06-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).