Het belangrijkste whiskyboek van het jaar is weer verschenen: Ingvar Ronde’s Malt Whisky Yearbook. De editie van 2021 ligt momenteel in de winkelrekken. En zoals steeds staat het tjokvol met artikels van gerenommeerde schrijvers als Charles MacLean, Joel Harrison, Ian Wisniewski, Neil Ridley, Gavin D Smith en Jonny McCormick.

Traditiegetrouw staat de informatie over alle operationele Schotse distilleerderijen en hun laatste releases, Japanse whisky en nieuwe, maar ook gesloten distilleerderijen, centraal.

Tussen de distilleerderijprofielen publiceerde Ingvar interviews met zogenaamde Whisky Icons, zoals daar zijn: Ian McMillan, Allan Winchester, Colin Ross, Frank McHardy, Jim McEwan, Michael Urquhart en Dennis Malcolm.

De goed gestoffeerde artikels in deze editie zijn wederom erg boeiend:

  • The Sweet Story of Malting
  • The Whisky Brain
  • They Don’t Make em Like They Used To Do… Or Do They?
  • Ten Malts That Broke the Mould
  • The American Revolution

Het zijn stuk voor stuk informatieve en goed geschreven artikels.

Het tweede deel van het boek wordt gedomineerd door statistieken, distilleerderijen wereldwijd, onafhankelijke bottelaars en de op handen zijnde nieuwe releases.

Het jaarboek hoort echt in elke whisky-liefhebbers’ boekenkast te staan. Het is mijn ‘go to’ boek voor informatie tijdens het schrijven van notes en artikels en het enige boek dat constant op mijn bureau ligt. Een échte whisky bijbel! En dat alles voor niet eens 25 EUR!

(Thank you, Ingvar, for signing my copy!)

Malt Whisky Yearbook 2021
298 pagina’s, Engels
Ingvar Ronde
MagDig Media Ltd
ISBN 978-0-9576553-7-9
www.maltwhiskyyearbook.com