Distilleerderij: Glen Scotia
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Glen Scotia 10 Year Old 2008/2019, Single Cask Selection, 1st Fill Bourbon Barrel #465, 254 bts
Kleur: goud
ABV: 53%

Ongeraffineerde Suiker

Een single cask van Glen Scotia – first fill bourbon barrel 465 – die als ‘Spring 2019’ werd gelanceerd. Aan de slag!

De neus is een vloeibaar snoepje, echt waar! Ongeraffineerde suiker. Vanille bij de vleet, maar ook best wat limoen en abrikozen. De snoeperige Superman-logo’s, wie kent ze nog? Daaronder nog een verse ruiker bloemen en vermolmd hout. Niet zo ‘vuil’ als ik van Glen Scotia gewend ben, maar ik vind dat prima. Laat hem echter tien minuten staan en hij begint gewoon naar shampoo en karnemelk te ruiken! Bizar, plezant én aangenaam.

De aanzet is best krachtig, maar wel erg, erg geparfumeerd. Dit is shampoo, inderdaad! Maar eerlijk is eerlijk: het werkt wel. Flink wat witte peper over een handjevol snoepgoed, zachte hoestsiroop en een karrenvracht aan lavendel. Mijn god, ik heb een tandenborstel nodig!

De afdronk is bijzonder lang, zoet, kruidig en… geparfumeerd.

Nou, dat was toch even wennen, maar ik vond het wel een erg leuke smaaksensatie. Dit was pure fun!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-04-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).