Brouwerij: Brouwerij De Meester
Regio: België
Fles: Tack’Nich, 330ml
Kleur: chocoladebruin
ABV: 14.8%

Teaninich

Het derde vat waar Johan Tack mee wilde experimenteren in samenwerking met Brouwerij De Meester uit Harelbeke, is er eentje van de Teaninich distilleerderij, opgericht in 1817 door Captain Hugo Munro. Op dit vat mocht de Double Mash Barley Wine eveneens vier maanden doorbrengen. Het betreft hier een ex-bourbon cask. Dat vertaalt zich in een chocoladebruin, ondoorzichtig bier met een beige kraag met hele fijne belletjes. Hij schuimt wel enorm. Oversaturatie? Hoe dan ook, eens je dat onder controle hebt (en de dweil terug aan de kant hebt gelegd), kan het proeven beginnen. Merk op dat er op de bodem flink wat gist blijft liggen.

Zoete neus op roggebrood en melkchocolade. Verse vijgen en iets van gebakken appels met kaneel. Plakkerige boel, maar wel leuk.

Komt fris en vlot binnen met een medium carbonatie. Proeft nu een beetje naar koude stoofvleessaus, chocolade en opgelegde rozijntjes.

De afdronk is eerder kort, mierzoet met een beetje woodsmoke. Aangenaam.

Dit is weer zo’n biertje dat veel te makkelijk binnen kapt.

Geproefd door Mark Dermul op 30-04-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).