Brouwerij: Brouwerij De Meester
Regio: België
Fles: Tack’Livet, 330ml
Kleur: roodbruin
ABV: 14.8%

Glenlivet

Van het één komt het ander, u weet wel hoe dat gaat. Nadat Johan Tack de Imperial Stout van Bram Neudts op drie types whiskyvaten te rijpen had gelegd, rijpte het idee (ziet u wat ik daar deed?) om nog meer whiskybieren te ontwikkelen. Bram sloeg de handen in elkaar met Dirk De Meester van de gelijknamige brouwerij in Harelbeke en creëerde een Double Mash Barley Wine. Er kwamen maar liefst vier whiskyvaten aan te pas. De eerste die we proeven is deze Tack’Livet, gerijpt op een vat van The Glenlivet distilleerderij. Hij schenkt helder roodbruin met een beige kraag met relatief grote bellen die redelijk snel verdwijnen en een kraagje van zo’n 3mm op het bier laten staan.

Zoetzure en flink romige neus op gebakken appeltjes, pompelmoes, kaneel en een hint van chicorei. Wat chocolade aan de horizon. Iets van vers bruin brood en zelfs wat karnemelk.

Hij komt nogal zwaar binnen, vind ik. Erg romig, je kan hem bijna kauwen. Maar ondanks het hoge alcoholpercentage (tja, alles is relatief maar bijna 15% is toch niet min voor een biertje) voelt hij niet boozy aan. Zoetzuur, net als de neus, maar met een extra twist: je proeft de appeltjes waar Glenlivet scotch zo voor bekend staat en dat is leuk. Midpalate volgt een zacht bittertje als van pompelmoes.

De afdronk is eerder kort, maar storen doet het niet. Er is nog genoeg voor een paar slokken.

Een aangenaam en zomers degustatie biertje dat verdacht vlotjes binnen kapt.

Geproefd door Mark Dermul op 28-04-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).