Brouwerij: Pirlot
Regio: België
Fles: Kempisch Vuur Jeneverbier
Kleur: goud
ABV: 6.5%

FOTO

Gimmick

Wij whiskyliefhebbers kennen Kempisch Vuur natuurlijk vooral van de gelijknamige whisky, gerijpt op voormalige Laphroaig vaten. Maar in eerste instantie is Guy Pirlot natuurlijk een bierbrouwer. Zijn Kempisch Vuur Jeneverbier is een blond bier van hoge gisting waaraan jeneverbes werd toegevoegd. Het werd in 2012 gelanceerd. Goudblond, licht troebel, met een dunne witte kraag die redelijk snel verdwijnt.

De jeneverbessen zijn onmiddellijk en onmiskenbaar aanwezig op de neus, wat het bier eigenlijk ook meteen een flink bittertje meegeeft. Iets van stalgeur en een klein zoetje krijg ik nog, maar in alle eerlijkheid niet veel meer.

Op smaak vind ik het bier niets zoets meer hebben, is het eerder hoppig doch vlak. Ja, de smaak doet een beetje aan jenever denken, maar ik vind het geen meerwaarde.

In de afdronk, als je daar al van kan spreken, komt de bitterheid van de jeneverbes (of is het toch van de hop) opnieuw naar boven.

Een erg makkelijk drinkbaar bier – een doordrinker, zeg maar – doch iets te bitter naar mijn smaak en de jeneverbes lijkt eerder een gimmick. Niet mijn ding.

Geproefd door Mark Dermul op 26-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).